Skip to main content

Asperger szindróma – Milán sikertörténete

2009. február 7 én Angliában 4 kg-al és egészségesen megszületett kisfiam Milán. Nagyon nyugodt, figyelmes kisbaba volt, megfelelő időben kezdett ülni, mászni, 11 hónaposan már járt, és a hangképzések is megfelelőek voltak. Később mégis Asperger szindróma gyanúját állapították meg nála.

Az angliai védőnők is meg voltak elégedve Milán fejlődésével.
Mikor kisfiam másfél éves elmúlt, haza költöztünk Magyarországra, és az itteni törvények szerint a kötelező oltásokat nagyon rövid időn belül megkapta. Véletlen kétszer kapta meg az MMR és a Prevenart. A nyugodt kisfiúból egy dühöngő tomboló gyerek lett, aki a fejét hol a falba, hol pedig az asztalba verte.

Másfél évesen közvetlen az oltások beadása előtt, tisztán és érthetően mondott egyszerű mondatokat mint: anyu gyere, papa várj, ne menj, sőt még angolul is -I dont know , car, mommy.  4 éves korára már az anyu – apu sem ment neki, mindenre és mindenkire csak azt mondta, mama..mama…mama. Több szakorvoshoz elvittem fül – orr gégészet, speciális hallás vizsgálat, gasztroenterológus, de minden eredmény negatív volt. A nevelési tanácsadók köteleztek minket a gyerek pszichiátriára Vadaskertbe, ahol nem tudták megállapítani, hogy kisfiam autista vagy sem.

Végül kezembe vettem az irányítást, azonnal megkezdtem kisfiam szervezetének méregtelenítését és étkezését is megváltoztattam. Gyógytorna, természetes vitaminpótlás és hiperbár oxigénterápia töltötte ki a napjainkat. Milán fejlődése már a negyedik hiperbár kezelés után ígéretes volt. Próbálta leírni a nevét, egyre többet beszélt és magabiztosabb lett, hihetetlen gyorsasággal fejlődött, szinte a csodával határos módon megtanult kerékpározni és úszni! Azt hiszem az oxigénterápia lehetett a kulcs kisfiam fejlődéséhez!

A logopédia fejlesztést végző és az óvónők mind ámulatba estek mikor Milán napok, hetek alatt annyit fejlődött mint máskor hónapok alatt. Ma már biztosan tudom, hogy gyermekem hamarosan utoléri a többi vele egykorú kisgyereket.
Örülök, hogy a hiperbár oxigénterápiás kezelésekhez itthon is lehetőséget találtam. Munkánkból eredően sokat utazunk. Megtudtuk, hogy Amerikában több évtizede sikeresen alkalmazzák ezt az eljárást. Ha éppen ott tartózkodunk, nem hagyjuk ki és folytatjuk a terápiát.
Remélem tudtam segíteni és Önök is sikerrel járnak. Kívánok minden jót és kitartás!
Üdvözlettel : J. Veronika

Köszönjük, hogy Veronika hozzájárult Milán történetének bemutatásához.

A hiperbár oxigénterápia magyarországi bevezetésében fontos szerepet vállaltunk. Foglalja le konzultációs időpontját.

Z K

Zombori Katalin ETI-ENKK szakmai vizsgával rendelkező természetgyógyász, fülakupunktúrás addiktológus, az 1,3 mATM hiperbár oxigénterápia magyarországi úttörője. Szakértelmével, gondoskodó hozzáállásával az egészségügyi állapotok legszélesebb körében nyújt segítséget. Az alternatív gyógyászat képviselőjeként fontos számára a táplálkozásterápia a mozgásterápia és a légzésterápia.