Skip to main content

Cukorbetegség és sebgyógyulás

A cukorbetegség nagy szerepet játszik a sebgyógyulásban. A cukorbetegek számára a legkisebb seb is komoly egészségügyi problémát jelenthet. Az alacsony inzulinellátás miatti hiperglikémia befolyásolhatja a szervezet reakcióját egy véletlenszerű vagy műtéti sebre.

Az immunsejtek károsodott funkcióval küzdenek

Amikor ezek a körülmények lassítják a gyógyulási folyamatot, a sebek hosszabb ideig nyitva maradnak, és fogékonyak gombás és bakteriális fertőzésekre, valamint gangrénára. A lábakon végzett egyszerű vágások és horzsolások kezeletlenül problémássá válhatnak, és amputációhoz vezethetnek. A diabéteszes lábfekélyek a cukorbetegek jelentős százalékát érintik, ezek az amputációk legfőbb okai.

A hiperbár oxigénterápia segít a diabéteszes lábfekélyek kezelésében

Sok cukorbeteg számára a neuropátia csökkenti a fájdalomérzékenységét, gyakran lehetővé teszi az apró sebek észrevétlen maradását, amíg nagy problémává nem válnak. Ezenkívül a magas vércukorszint befolyásolja a szervezet immunrendszerét, gyakran képtelen a fertőzések megfelelő leküzdésére. Míg a gyulladás a sebgyógyulás elengedhetetlen része, ez a szakasz cukorbetegeknél gyakran túl sokáig tart miközben lebontja a seb gyógyulásához szükséges kollagént. A lassan gyógyuló sebeket szenvedő cukorbetegek számára elengedhetetlen, hogy figyeljék vércukorszintjüket és tartsák a lehető legstabilabb szinten.

Warner osztályozási rendszer

Ha cukorbeteg lábsérülésekről vagy fekélyekről van szó, a Warner osztályozó rendszert használják a seb súlyosságának osztályozására. Az 1. fokozatú sebeket felszínes diabéteszes fekélynek tekintjük.
A 2. fokozat egy fekély kiterjesztése, amely szalagot, ínt, ízületet vagy fasciát foglal magában.
A 3. fokozat tályoggal vagy osteomyelitisszel járó mély fekélynek számít. A 4. osztály a gangrénát mutatja a lábfej egy részén.
Az 5. fokozat a láb kiterjedt gangrénáját mutatja.
A seb bármilyen fokozatú, lépjen kapcsolatba velünk és együttműködünk egy megfizethető kezelési terv elkészítésében.

Hiperbár oxigénterápia a sebgyógyulásban

A hiperbár oxigénkezelés hatékony és előnyös az osztályozási rendszer minden szakaszában. A hiperbar oxigénkezelés növeli a test gyógyulási képességét és elősegíti a jó sebkezelést. Ezt szem előtt tartva, ha olyan seb van, amely a hagyományos orvosi ellátás ellenére sem gyógyul, lépjen velünk kapcsolatba és győződjön meg róla, hogy a hiperbár oxigénterápia milyen előnyökkel járhat a sebkezelésében. Küldje el kórtörténetét és kidolgozunk egy olyan kezelési tervet, amely a legjobban megfelel Önnek.  ITT  is ellátogathat hozzánk, és kitöltheti online igénylőlapunkat.

Helyi oxigénterápia olcsó és otthoni környezetben is biztosítható

A helyi oxigénterápia fontos előnye a kedvező ár. A technikai eszköz könnyen szállítható, kezelése egyszerű. Ideális választás lehet ha otthona kényelmében végezne oxigénkezeléseket, javítva az életminőséget és csökkentve a számtalan órát, amelyet utazásra, várakozásra fordít sebkezelés céljából. Ez az oxigénterápia úgy van megtervezve, hogy a koncentrált oxigén ne a kapillárisokból, hanem a test külső felületén keresztül juthasson be a sebbe vagy a bőrbe.

Tudjon meg többet a hiperbár oxigénterápiáról!
Lépjen velünk kapcsolatba, ha további információt szeretne kapni arról, hogy a HBOT hogyan javíthatja általános egészségi állapotát.

 

Z K

Zombori Katalin ETI-ENKK szakmai vizsgával rendelkező természetgyógyász, fülakupunktúrás addiktológus, az 1,3 mATM hiperbár oxigénterápia magyarországi úttörője. Szakértelmével, gondoskodó hozzáállásával az egészségügyi állapotok legszélesebb körében nyújt segítséget. Az alternatív gyógyászat képviselőjeként fontos számára a táplálkozásterápia a mozgásterápia és a légzésterápia.