Skip to main content

Wellness és hosszú élettartam

A wellness és hosszú élettartam a fiatalság megőrzése, az öregedésgátlás  mindannyiunkat foglalkoztat. Az öregedés több egymással összefüggő folyamatból áll, amelyek az életkorral megjelenő betegségekhez vezetnek. A kiváltó okok jellemzői: genomiális instabilitás, telomer kopás, epigenetikai változások, proteosztázis elvesztése, deregulált tápanyag-érzékelés, mitokondriális diszfunkció, sejtes öregedés, őssejt kimerültség és megváltozott sejtközi kommunikáció.

Az öregedésgátló vagy fiatalító termékek (étrend-kiegészítők, arckrémek) nem foglalkoznak e jellemzők egyikével sem, ezért nem is váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Az öregedésgátlás és fiatalítás biotechnológiájának ugyanolyan szélesnek és átfogónak kell lennie, mint a kiváltó okok jellemzőinek.

Biotechnológiáról

A fiatalító biotechnológia olyan fejlett technológia, amely közvetlenül foglalkozik a különféle öregedési folyamatok bármelyikével. Célja a szövetek és szervek működése, fiatalosabb állapotba kerüljön, javítva, késleltetve vagy megelőzve az életkorral összefüggő betegségeket. A testet fiatalító biotechnológia része a hiperbár oxigén, hiszen  befolyásolhatja az életkorral összefüggő betegségek kiváltó okait.

Egészséges öregedés

Az egészséges öregedés kulcsa az egészséges életmód. Különböző tápláló ételek fogyasztása, az adagkontroll gyakorlása és a fizikai aktivitás bevonása a napi rutinba nagyban hozzájárulhat az egészséges öregedés elősegítéséhez.

A hiperbár oxigénterápia

A légköri nyomásnál magasabb nyomás alatt álló környezet lehetővé teszi az oxigén feloldását és telítettségét a keringési rendszerben, magas koncentrációjú oxigént juttatva az összes sejthez és szövethez.

Magyarázat: Normál légköri nyomáson 21% oxigént lélegez, ez a gáz a hemoglobinon szállítódik a vörösvértestekben. Nyomás alatt azonban az oxigénmolekulák mérete csökken, és képesek feloldani és saturálni a plazmát, a cerebrospinális folyadékot az agyban és a gerincvelőben, a nyirok és más testnedvekben.

Több oxigén = több energia jut a sejtekbe, a sejtek gyorsabb helyreállítása és a szövet fokozott regenerálása érdekében. A hipoxiás szövet (alacsony oxigénszint) sejtpusztuláshoz, öregedéshez vezethet, és a legtöbb fő egészségügyi állapotban gyakori ok. Ezenkívül az alacsony szöveti oxigén életveszélyes betegségekkel jár, mint például agyvérzés és szívrohamok, cukorbetegség, rák és még sok más.

Az ifjúság forrása

Mindannyiunk számára, valamint akiknek bizonyos fokú felgyorsult vagy korai öregedést tapasztal, a hiperbár oxigénterápia öregedésgátló eszköz lehet. Jelentős szerepet kaphat a stimuláló és aktiváló génszekvenciák előmozdításában – aktiválásában, hatással lehet a növekedési és helyreállítási hormonokra.

Tudjon meg többet a hiperbár oxigénterápiáról!
Ha további információt szeretne kapni arról, hogy a HBOT hogyan javíthatja általános egészségi állapotát, akkor hívja fel irodánkat.

Z K

Zombori Katalin ETI-ENKK szakmai vizsgával rendelkező természetgyógyász, fülakupunktúrás addiktológus, az 1,3 mATM hiperbár oxigénterápia magyarországi úttörője. Szakértelmével, gondoskodó hozzáállásával az egészségügyi állapotok legszélesebb körében nyújt segítséget. Az alternatív gyógyászat képviselőjeként fontos számára a táplálkozásterápia a mozgásterápia és a légzésterápia.