Skip to main content

HBOT – általános egészség, wellness és sport

A hiperbár oxigénterápiát (HBOT) különféle betegségek és sérülések esetén alkalmazzák. Egészséges egyéneknek számára is rendkívül előnyös. Mivel a test sejtjeinek oxigénre van szükségük, a HBOT által biztosított magasabb oxigénszint elősegítheti a sejtek fokozott működését. A hiperbár oxigénterápia eredményeként javul az általános egészség, az emberek jobb állapotot és jólétet tapasztalnak, beleértve az öregedés csökkent jeleit és a sportolók gyorsabb gyógyulási idejét.

A HBOT elősegíti az általános egészségi állapot javítását

A HBOT megnöveli test oxigénszintjét. Egy óra terápia alatt a test körülbelül 1 kg oxigént juttat a szövetekbe. Ez növeli a szövetek oxigénszintjét a normál légzés során kapott mennyiség öt-tízszeresére. Ennek eredményeként a megnövekedett oxigén  számos előnnyel jár, többek között:

Elősegíti az új erek növekedését
Csökkenti a duzzanatot és a gyulladást
Deaktiválja a méreganyagokat
Növeli a szervezet képességét a fertőzések leküzdésére
Eltávolítja a méreganyagokat
Javítja a kognitív funkciókat
Stimulálja az új kapilláris növekedést, amely elősegítheti a sebgyógyulást
Stimulálja az agysejteket és növeli ezen sejtek aktív működését

Megújítja és megfiatalítja a bőrt

HBOT kezelések segíthetik a test és a bőr természetes megújulását, megfiatalodását. A HBOT kezelésekkel több oxigén kerül a szervezetbe, telítődnek a sejtek és felgyorsul a természetes gyógyulási folyamat. A megnövekedett oxigén elősegíti a kollagéntermelést és a bőr rugalmasságát.

A HBOT serkenti a sejtek anyagcseréjét, az oxidatív stressz leküzdését,  elősegíti az antioxidáns védekezést. A megnövekedett oxigénszint javítja a sejtmembránok rugalmasságának megőrzéséhez szükséges véráramot, ami növeli a bőr rugalmasságát és a kollagéntermelést. Ez segít javítani az öregedő bőr textúráját, és csökkenti a finom vonalak és a ráncok megjelenését.

Segít a sportteljesítményben és a regenerálódásban, gyógyulásban

HBOT alkalmazható agyrázkódások kezelése, valamint az általános egészség és közérzet javítása érdekében. A sportolók látják a kezelések előnyeit, – jelen vagyunk a hiperbár oxigénkamráinkkal versenyeken és edzőtáborokban egyaránt. A hiperbár kezelés hatására megnövekedett oxigén elősegíti a véráramlást lehetővé téve a gyorsabb helyreállítási időt. Ezen felül a megnövekedett oxigénszint elősegíti az agy gyorsabb működését és a döntéshozatalt. Ennek eredményeként a sportolók fokozottabban koncentrálnak és képesek gyors másodpercenkénti döntéseket hozni. Ez döntő lehet a játék megnyerésekor. Sérülés esetén a vér magasabb oxigénszintje elősegíti a gyorsabb gyógyulási időt. Más szavakkal, a sportolók sokkal gyorsabban térhetnek vissza gyakorlatra vagy játékokra.

Hogyan javíthatja a HBOT egészségi állapotát?

Tudjon meg többet a hiperbár oxigénterápiáról!
Ha további információt szeretne kapni arról, hogy a HBOT hogyan javíthatja általános egészségi állapotát, akkor hívja fel irodánkat.

 

Z K

Zombori Katalin ETI-ENKK szakmai vizsgával rendelkező természetgyógyász, fülakupunktúrás addiktológus, az 1,3 mATM hiperbár oxigénterápia magyarországi úttörője. Szakértelmével, gondoskodó hozzáállásával az egészségügyi állapotok legszélesebb körében nyújt segítséget. Az alternatív gyógyászat képviselőjeként fontos számára a táplálkozásterápia a mozgásterápia és a légzésterápia.