Skip to main content

Kollagén legyen tiszta, jó minőségű, magas színvonalú

Ez a kollagén az egyik kedvenc étrend-kiegészítőim, és minden nap használom! Különböző típusú kollagén létezik, – az I. és a III. típus a legfontosabb kiegészítés.

A kollagén a test legfontosabb és legszélesebb szerkezeti fehérjéje. A szükséges napi mennyiséget szinte lehetetlen az étrendből bejuttatni. A bőr, a csontok, a kötőszövet, a porc és az ízületek mindegyike a bőséges kollagéntől függ, hogy egészséges, erős és rugalmas legyen.

A kollagén tele van aminosavakkal és peptidekkel, amelyek segítenek fenntartani és elősegíteni a bél optimális egészségét.
A bélrendszert bélelő sejtek feltétlenül igénylik a kollagént, hiszen az emésztés támogatása elengedhetetlen az autoimmunitás, az egészséges pajzsmirigy működése és a kiegyensúlyozott és normális gyulladásos reakciók miatt.

A kollagén feltétlenül fontos azok számára akiket lyukas bél szindróma érint, ha az izmok, a csontok és az ízületek, valamint a haj, a bőr és a köröm, kötőszövet egészségének optimalizálására törekszik. Ez még fontosabb 40 éves kor után, amikor a szervezet kollagéntermelése természetesen csökken.

A kollagén az izomtömeg optimalizálásával támogatja az egészséges testsúlyt. Sőt, még az egészséges inzulintermelés és a hasnyálmirigy-funkció elősegítésével is megfékezi a cukor iránti vágyat. A kollagén gazdag nélkülözhetetlen aminosavakban, amelyekből sokunk hiányt szenved, például a glicin, amely támogatja az egészséges hangulatot és a nyugodt alvást.

A KOLLAGÉNFEHÉRJE NAGYSZERŰ MINDENKI SZÁMÁRA:

• szivárgó bél szindróma esetén, ha meg akarja tartani az egészséges bélrendszert
• optimalizálni akarja a pajzsmirigyet és az immunrendszert
• védi a szívet
• ízületi fájdalmak enyhítésére törekszik
• támogatni akarja az egészséges fogyást
• erős és egészséges haj, bőr, köröm érdekében
• támogatja a csontképződést
• javítja a májműködést
• 40 évesnél idősebb

Hogyan állítja elő a szervezet a kollagént?

A kollagén egy kemény, oldhatatlan és rostos fehérje, amely az emberi test fehérjének egyharmadát teszi ki. A szervezet a kollagént a különféle élelmiszerekben található speciális aminosavakból szintetizálja. Testünknek bizonyos ásványi anyagokra és C-vitaminra is szüksége van a kollagén előállításához. Az I. és III. típusú tiszta kollagén legelőn nevelkedett tehenekből származik, nem kapnak GMO-s takarmányt vagy antibiotikumokat.

Mikor és meddig ajánlott fogyasztani a kollagént?

A kollagént bármikor reggelihez, ebédhez, vacsorához be lehet venni. A por íztelen és könnyen keverhető bármilyen meleg vagy hideg italhoz. A reggeli turmixba, kedvenc leveséhez, bármilyen sütött termékbe, esti meleg teába keverhető. Sok fogyasztó belekeveri gyermekei bébiételébe és desszertjeibe! Lefekvés előtt meleg teához keverve segíti a nyugodt alvást!
A legjobb eredmény elérése érdekében a kollagén határozatlan ideig használható. Minden nap már évek óta fogyasztunk kollagént!

Biztonságos a gyermekek számára is?

A kollagén a legtöbb gyerek számára biztonságos. Kivéve marhahús allergia esetén. A kollagén segíthet a gyerekeknek az egészséges csontok és fogak növekedésében! Bár javasoljuk, hogy minden új kiegészítő megkezdése előtt beszéljen gyermekorvosával.

Terhesség vagy szoptatás ideje alatt fogyasztható kollagén?

Igen, amennyiben nem allergiás a marhahúsból származó kollagénfehérjére. Ha bármilyen aggálya van, javaslom, hogy beszéljen orvosával vagy más képzett egészségügyi szolgáltatóval.

Ez a kollagén Mononátrium-Glutamátot (MSG) tartalmazhat?

Egyáltalán nem. A kollagénfehérje általában körülbelül 11 tömegszázalék glutaminsavat tartalmaz, ami valójában lényegesen kevesebb, mint a marhahús, a baromfi, a rizsfehérje és sok más élelmiszer. További fontos tény, hogy tisztában kell lennünk azzal, hogy szinte az összes glutaminsav – egy normál aminosav, amely a legtöbb élelmiszerben előfordul, amelyet mi emberek eszünk – kötődik a kollagénben lévő peptideknek nevezett aminosavláncokhoz. A kollagénben nagyon kevés glutaminsav van szabad formájában. A szabad formában kémiailag nem kötődik a nátriumhoz az MSG előállításához. Valójában a kollagén kevesebb feldolgozott szabad glutaminsavat tartalmaz, mint a narancslé, a méz, a grépfrút és a citromlé, és még az anyatej. Összefoglalva: nincs kollagénben MSG és nagyon kevés a szabad glutaminsav!

A hő károsítja a kollagénfehérjét?

Valamennyi fehérjét bizonyos mértékig károsítja a magas hő. A proteinek az aminosavak hosszú láncai, amelyek egymáshoz kapcsolódnak. A magas hő potenciálisan összehajtogathatja és deformálhatja az aminosavláncokat olyan aminoknak nevezett alakokba és struktúrákba, amelyek a test számára használhatatlanok vagy akár ártalmasak lehetnek. Ezért kell kerülni a hús elszenvedését vagy a főtt húst. A kollagénfehérjékben levő fehérjék és peptidek meglehetősen stabilak közepesen magas hőmérsékleten, tehát egy forró csésze tea vagy kávé hozzáadásakor vagy alacsony hőmérsékleten (100 fok alatti hőmérsékleten) történő sütés nem fogja denaturálni.

Mit kell még tudni erről a kollagénről?

A egy hidrolizált marhahúsból előállított tiszta és teljes fehérje. Az esszenciális és nem esszenciális aminosavak, valamint elágazó láncú aminosavak változatos kombinációja, hasonló ahhoz, amit egy kiváló minőségű steaknél talál. A teljes fehérje nélkülözhetetlen az izmok és szövetek helyreállításához, az enzimképződéshez és még sok máshoz. A kollagén protein egy speciális keverék, amely elsősorban négy aminosavat tartalmaz, amelyek valójában hiányoznak a szokásos nyugati étrendből. Ezek az aminosavak támogatják a saját testének azon képességét, hogy szintetizálja a kollagént, amely a test elsődleges szerkezeti fehérje.

Útmutatások: Adjon hozzá egy kanállal kedvenc italához vagy turmixhoz. Keverjük fel, hogy feloldódjon. Használat előtt konzultáljon orvosával.
Figyelem: Tartsa távol a gyermekektől. Száraz helyen tárolja.
NEM tartalmaz: glutén, búza, tejtermék, kukorica, szója, GMO-k, élesztő
NEM vegán és NEM vegetáriánus termék!

Mivel a hiperbár oxigénterápia jelentősen növeli a vérben rendelkezésre álló oxigént, ez viszont lehetővé teszi a szövetek térhálósítását vagy megerősítését, és a fibroblasztok megnövekedett mennyiségű kollagént termelnek a seb és a szöveti károsodás gyógyításához.

Kollagén étrend-kiegészítővel, esetleg hiperbár oxigénterápiával kapcsolatban további információra van szüksége, csak küldjön üzenetet, vagy kattintson ide!

Z K

Zombori Katalin ETI-ENKK szakmai vizsgával rendelkező természetgyógyász, fülakupunktúrás addiktológus, az 1,3 mATM hiperbár oxigénterápia magyarországi úttörője. Szakértelmével, gondoskodó hozzáállásával az egészségügyi állapotok legszélesebb körében nyújt segítséget. Az alternatív gyógyászat képviselőjeként fontos számára a táplálkozásterápia a mozgásterápia és a légzésterápia.