Endometriózis

Kezdőlap » Blog » Egészség » Endometriózis

Endometriózis és hiperbár oxigén

Az endometriózis olyan krónikus reproduktív állapot, amelyben a méh falának belső vonalához hasonló szövet nő a méhén kívül, a medence falán, a medencei szervek felületén, hólyagon, a petefészek, a petevezetékek és a méh támasztó szalagokon.

Ez az endometriumnak nevezett szövet gyulladást és néha hegszövetet okoz. Az endometriózis rendkívül fájdalmas lehet, és gyakrabban fordul elő minta azt gondolnánk. Minden 10-ik körülbelül 176 millió termékeny nőt érint világszerte.

Az endometriózisban szenvedők gyakran küzdenek a termékenységgel, ami önmagában is érzelmi terhet jelent. A megnyugtató hír az, hogy a korai diagnosztizálás és a kezelés lehetőségei mellett a betegség ellenére is egészségesen élhet és egészséges terhességnek örülhet.

Az endometriózisban szenvedő emberek természetesen foganhatnak, de esélyük nagyon alacsony. Az IVF jelentéktelen módon növeli az esélyeket, mivel az endometriózis által okozott problémákat nem lehet kizárólag az IVF-el megoldani.
Az endometriotikus léziók toxikus anyagokat termelnek, amelyek gátolják a termékenységet. A mérgező vegyi anyagok és az autoimun diszfunkció az endometriózisban tartja a testet – állandó gyulladásos állapotban. Károsítják a petefészkeket és a petesejteket.
Az endometriotikus szövetek gyógyulása hegeket, adhéziókat és eltömődéseket okoznak, melyek műtéttel korrigálhatók.

Hiperbár oxigénterápia segíthet endometriózis és az általa okozott meddőség esetén:
Fertőzésekkel szembeni ellenállóság
A gyulladásos folyamat semlegesítése és a hormonok szabályozása
Az endimetriózis fájdalmának csökkentése, valamint a ciszták számának és méretének csökkentése
Gyógyíthatja az endometrium hegeit és növelheti az endometriális vastagságot a normál implantációhoz
A test méregtelenítése, a szabadgyökök és az oxidatív stressz hatásainak semlegesítése
Növeli a petefészek vér- és oxigénellátását, egészséges és érett tüszőket eredményez, jobb petesejtmennyiség és -minőség érhető el
Megakadályozhatja a kromoszómák fragmentálódását, segítheti a DNS stabilizálódását
Növelheti az endometrium vér- és oxigénellátását (a legtöbb IVF ennek hiányában kudarcot vall)
A műtét után védi az endometriumot az adhézióktól és a hegesedéstől, segítheti a méhnyálkahártya megvastagodást

A betegség nem jelenti azt, hogy hatással kell lennie mindennapi életére. Hatékony kezelések állnak rendelkezésre a fájdalom és a termékenység problémáinak kezelésére. A HBOT semlegesítheti vagy korrigálhatja az endometriózis negatív hatásainak nagy részét, ezáltal jelentősen növelheti a terhesség lehetőségét.
Tudjon meg többet a hiperbár oxigénterápiáról!