Skip to main content

Alváshiány

Az alvás létfontosságú szerepet játszik a jó egészségben és a jólétben. A megfelelő időben történő megfelelő minőségű alvás elősegítheti a mentális és fizikai egészségét.
Az alváshiány megváltoztatja az agy bizonyos szakaszaiban az aktivitást, nehézségeket okozva a döntéshozatalban, a problémamegoldásban, a koncentrációban, érzelmi és magatartási instabilitást, depressziót okoz.
A krónikus alváshiány szívbetegség, vesebetegség, magas vérnyomás, cukorbetegség, stroke és elhízás fokozott veszélyével jár együtt.
Az alvásmentesség első tünetei általában a súlyos fáradtság, amnézia, koncentrációs nehézségek, ismétlődő influenzaszerű tünetek, alacsony fokú láz, izomfájdalmak és neurológiai problémák.

Leghatékonyabb megoldás a hiperbár oxigénterápia (HBOT)

Ügyfeleink mire eljutnak hozzánk, már gyógyszerrel sem tudnak aludni, különféle tréningeken vettek részt, depresszióval küzdenek. Tartós álmatlanság miatt gyakran súlyos érzelmi, lelki válságban vannak és fizikai tünetektől szenvednek.

Az oxigénterápia speciális kialakítású túlnyomásos kamrákban történik, ahol az ügyfelek a normál levegőnél magasabb légköri nyomáson lélegeznek. A kezelés alatt az oxigén mennyisége a véráramban jelentősen megnő. A nyomás alatt álló atmoszférában az oxigénmolekulák nagymértékben növekednek a testben, és felszívódnak a plazmába, a szövetekbe és a főbb szervekbe. Amikor az oxigén eléri a sérült szöveteket vagy duzzadt artériákat, stimulálja a gyógyító vegyi anyagok felszabadulását, lehetővé téve a test számára, hogy új sejteket termeljen, és belülről kifelé regenerálódjon.

A hiperbárikus kamrában a tiszta oxigén áramlását a megnövekedett légköri nyomással kombinálják. Az oxigén és a nyomás ilyen kombinációja megváltoztatja a testben a felszívódás és eloszlás módját.
A normál környezeti feltételek mellett csak a véráramban található hemoglobin szállítja az oxigént a testben. A HBOT során a belélegzett oxigén felszívódása nem függ a hemoglobintól. Az oxigént összenyomják, feloldják és mélyen a test szöveteibe kényszerítik.

Ügyfeleink visszajelzései alapján egy óra hiperbár merülés tengerszint feletti nyomáson oxigénben gazdag környezetben négy óra minőségi alvásnak felel meg, elősegítve a krónikus alvásmentesség káros hatásainak megfordítását.

A HBOT rendkívül hatékony lehet az alváshiány okozta károk enyhítésében, miközben elősegítheti az agy alvás-újraaktiválódási folyamatát.

Tudjon meg többet a hiperbár oxigénterápiáról!

Z K

Zombori Katalin ETI-ENKK szakmai vizsgával rendelkező természetgyógyász, fülakupunktúrás addiktológus, az 1,3 mATM hiperbár oxigénterápia magyarországi úttörője. Szakértelmével, gondoskodó hozzáállásával az egészségügyi állapotok legszélesebb körében nyújt segítséget. Az alternatív gyógyászat képviselőjeként fontos számára a táplálkozásterápia a mozgásterápia és a légzésterápia.