Szuperoxid dizmutaz

Kezdőlap » Blog » Egészség » Szuperoxid dizmutaz

Szuperoxid dizmutaz (SOD)

alapvető enzim, megtalálható minden sejtben, ennek következtében kulcsfontosságú antioxidáns szerepet játszik. Természetes védelmet biztosít a szabadgyökök ellen, gyulladáscsökkentő, valamint gátolja az öregedést.

1968-ban Irwin Fridovich és Joe McCord felfedezték a szuperoxid-diszmutáz enzimaktivitását. E sejtvédő enzim termelődése az életkor előrehaladásával fokozatosan csökken, ezzel szemben a szabadgyökök termelődése növekszik. Ha a szervezetében megfelelő szinten tartja a SOD enzimet egészséges maradhat a retina, a szív- és érrendszer a légző rendszer. Elkerülheti az emésztőrendszeri-, ízületi-, és mozgásszervi gyulladásokat, osteoarthritist, prosztatagyulladást, valamint a polipok, ciszták, miómák, daganatok kialakulását. A SOD csökkentheti a kemoterápia és sugárterápia mellékhatásait, szövődményeit.

Szuperoxid dizmutaz segítheti az egészség megőrzését, a szervek optimális működését. Felügyeli az élettani folyamatokhoz szükséges a szervezet számára létfontosságú biokémiai vegyületek szintjét. Megszüntetheti a gyulladásos folyamatokat, támogathatja a máj az immun- és idegrendszeri funkciókat.

SOD hiánya mutatható ki a legtöbb degeneratív betegség, arteosclerosis, Alzheimer-kór, demencia, Parkinson-kór, sclerosis multiplex SM, amyotróf laterális szklerózis ALS, autizmus, autoimmun betegség, diabétesz,  scleroderma esetén.

A hiperbár oxigénterápia antioxidáns hatással lehet a szervezet SOD enzim szintjére. Ez azt jelenti, hogy természetes módon emelkedhet a szervezetben a legfontosabb antioxidánsunk a SOD.

Tudjon meg többet és szerezze meg a  Szuperoxid dizmutaz-t!