diabéteszes láb

Nem gyógyuló seb – hiperbár oxigénterápia

Minden seb oxigénhiányos. Azon a területen ahol a bőrszövet és a hajszálerek folytonossága megszakad károsodik a keringés. Ha elhúzódik vagy megreked a sebgyógyulás mint Balázs esetében történt, szövődményekkel számolhat a beteg.
A szövetek regenerációjához extra mennyiségű oxigénre és proteinre van szükség.
A gyulladás csökkenése, anaerob baktériumok visszaszorítása, fehérvérsejtek támogatása, új erek képződése hiperbár oxigénterápiával elérhető.

Hiperbár oxigénterápia 1,3 Atm
Balázs 2-es lábujját cukorbetegség, érszűkület szövődményeként kialakult seb miatt amputálták. A műtéti heg azonban nem záródott be, ami miatt egy éve rendszeresen kötözésre járt. Amputálni akarták a végtagot.

A lábközépcsontok és csonthártya krónikus gyulladásban volt, felmerült a 3-as lábujj, illetve a lábfej amputációjának lehetősége. Balázs nem tudta elfogadni az újabb amputációt, hiperbár oxigénkamrát bérelt.

Szemeit szürke hályog miatt operálták, jobb szemére végleg elveszítette látását, bal szemével súlyos mértékben csökkent látó maradt. Az egy éve nem gyógyuló seb rövid idő alatt teljesen begyógyult és Balázs bal szem is bizonyos mértékig regenerálódott.

Hiperbár oxigénterápiáról több információ www.kami-ker.hu  hbomedical.hu