diabéteszes láb

Nem gyógyuló seb – hiperbár oxigénterápia

Minden seb oxigénhiányos. Azon a területen ahol a bőrszövet és a hajszálerek folytonossága megszakad károsodik a keringés. Ha elhúzódik vagy megreked a sebgyógyulás mint Balázs esetében történt, szövődményekkel számolhat a beteg.
A szövetek regenerációjához extra mennyiségű oxigénre és proteinre van szükség.
A gyulladás csökkenése, anaerob baktériumok visszaszorítása, fehérvérsejtek támogatása, új erek képződése hiperbár oxigénterápiával elérhető.

Balázs 2-es lábujját cukorbetegség, érszűkület szövődményeként kialakult seb miatt amputálták. A műtéti heg azonban nem záródott be, ami miatt egy éve rendszeresen kötözésre járt. Amputálni akarták a végtagot.

A lábközépcsontok és csonthártya krónikus gyulladásban volt, felmerült a 3-as lábujj, illetve a lábfej amputációjának lehetősége. Balázs azt kérte gyógyítsuk be a sebeit és mentsük meg őt az újabb amputációtól. Szemeit szürke hályog miatt operálták, jobb szemére végleg elveszítette látását, bal szemével súlyos mértékben csökkent látó maradt.

Hiperbár oxigénterápia hatására rövid idő alatt a fotón látható eredményt értük el. Megmentettük a végtagot az amputációtól. Balázs lábán lévő egy éve nem gyógyuló seb mindössze 3 hónap alatt teljesen begyógyult és a bal szeme is bizonyos mértékig regenerálódott.

Hiperbár oxigénterápiáról több információ www.kami-ker.hu  hbomedical.hu

Megosztás: Facebooktwittergoogle_plus         Követés: Facebookgoogle_plusyoutube