Sebkezelés – sikertörténet

Kezdőlap » Blog » Cukorbetegség » Sebkezelés – sikertörténet

Sebkezelés – sikertörténet

Minden seb oxigénhiányos. Azon a területen ahol a bőrszövet és a hajszálerek folytonossága megszakad, károsodik a keringés. A szövetek regenerációjához extra mennyiségű oxigénre és proteinre van szükség. A gyulladás csökkenése, anaerob baktériumok visszaszorítása, fehérvérsejtek támogatása, új erek képződése hiperbár oxigénterápiával rendkívül eredményes.

Hiperbár oxigénterápia 1,3 Atm

Balázs 2-es lábujját diabéteszes seb miatt amputálták. A műtéti heg hagyományos sebkezelés mellett egy éven át nem gyógyult be, közben krónikus osteomyelitis, ischaemiás seb alakult ki.

A lábközépcsontok és csonthártya krónikus gyulladásban volt, felmerült a 3-as lábujj, illetve a lábfej amputációjának lehetősége. Balázs belefáradt az elhúzódó sebkötözésbe és nem tudta elfogadni az újabb amputációt, időpontot kért hiperbár konzultációra.

Balázst a gyógyulás, minket a segítés és bizonyítás vágya kapcsolt össze néhány hétre. Hiperbár oxigénterápiával jelentősen megemelkedik a plazmában és a seb körüli szövetekben az oxigénszint. A sérült sejtek gyógyulásához extra mennyiségű energiát biztosít, míg az új erek képződésével javul a keringés. Erőteljes támogatást kap a szervezet a fertőzés elleni küzdelemben, miközben csökken a gyulladás és az ödéma.

Balázs szemeit szürke hályog miatt megkésve operálták, ezért jobb szemére végleg elveszítette látását, bal szemével súlyos mértékben csökkent látó maradt. A tengerszint feletti oxigén kezelésre olyan jól reagált, hogy az egy éve nem gyógyuló seb rövid idő alatt teljesen begyógyult, miközben a kezelés hatására a bal szem is bizonyos mértékig regenerálódott.

Az eset óta Balázs minden évben visszajelzi részünkre, hogy gyógyulása tartós, máshol sem alakul ki újabb seb.

Tudjon meg többet a hiperbár oxigénterápiáról!