Skip to main content

Hogyan segíthet a hiperbár oxigénterápia a végtagmentésben és a sebkezelésben?

A végtagmentést és sebkezelést szolgáló hiperbár oxigénterápia hatékony kezelési lehetőség. A vér folyamatos friss oxigénellátása nélkül a sebek egyszerűen nem gyógyulnak be. A legtöbb betegnek, akinek végtagmentésre van szüksége, már diagnosztizálták cukorbeteget  vagy a perifériás érbetegséget, amely korlátozza a keringést, és ennek következtében a sebek oxigénellátását.

Ez a terápia úgy oldja meg az oxigén- és keringési hiányosságokat, hogy az egész testet oxigénnel tölti fel, amely átjárja a vért és eljut a test minden területére. Amint elegendő mennyiségű oxigén és tápanyag áll rendelkezésre, megkezdődik a szervezet veleszületett gyógyulási folyamata. A fehérvérsejtek belépnek a sebbe, hogy leküzdjék a fertőzést, felügyeljék a helyreállítási folyamatot, és új, egészséges szöveteket építenek fel.

Mivel a végtagmentés célja a fertőzött szövet eltávolítása, miközben a terápia megvédi a csontot és a végtagot, alapvető módot kínál a szervezet természetes gyógyító képességeinek fokozására és az eredmények maximalizálására.

A hiperbár oxigénterápiát diabéteszes sebek kezelésére, az amputáció megelőzésére, illetve utókezelésére jelentős előnyökkel járhat általános egészségi állapotában:

Csökkenti a folyadék felhalmozódását a szövetekben, és segíti az oxigéndús vér átáramlását
Növeli a sebek bezárásáért és a bőrön lévő gát kialakításáért felelős sejtek számát
Fokozza az antibakteriális aktivitást és az antibiotikumokra adott választ
Stimulálja az új, egészséges vérsejtek és a kollagén képződését
Támogatja a növekedési faktor aktivitását a rendszeres sebgyógyuláshoz

A sikeres hiperbár oxigénterápia kulcsa a végtagmentéshez és sebkezeléshez

Amikor a lábfej vagy a láb megmentéséről van szó, nem vállalhatja azt a kockázatot, hogy a kezelését nem a megfelelő személyre bízza. Létfontosságú, hogy időben elkötelezze magát a terápia mellett, mert ezzel újraéleszti a szervezet gyógyulási folyamatát, és megújítja a meglévő krónikus sebek által érintett szöveteket.

Vállajon 10 óra terápiát, amelyet előre egy összegben fizet és díjmentesen személyes tanácsadással, valamint a sebgyógyulást elősegítő étellistával támogatom.
Az amputációnak nem kell veszélyeztetnie testét vagy életminőségét!

Bízzon a tudásunkban. Már több mint 20 éve elköteleztük magunkat a hiperbár oxigénterápiában. Keresse szolgáltatásunkat és foglalja le konzultációs időpontját.

 

Z K

Zombori Katalin ETI-ENKK szakmai vizsgával rendelkező természetgyógyász, fülakupunktúrás addiktológus, az 1,3 mATM hiperbár oxigénterápia magyarországi úttörője. Szakértelmével, gondoskodó hozzáállásával az egészségügyi állapotok legszélesebb körében nyújt segítséget. Az alternatív gyógyászat képviselőjeként fontos számára a táplálkozásterápia a mozgásterápia és a légzésterápia.