sclerosis multiplex

Sclerosis multiplex

Sclerosis multiplex

A sclerosis multiplex jelenlegi orvosi kezelése a betegség progressziójának módosítására összpontosít, a túlműködő immunrendszer modulálásával. Ezen gyógyszerek nagy részét injekció útján adják be, és súlyos egészségügyi kockázatokat hordoznak. Míg ezeknek a kezeléseknek még nem sikerült megtalálniuk a tökéletes egyensúlyt a biztonság és a hatékonyság között, a hiperbár oxigénterápiát széles körben alkalmazzák az egész világon, különösen az Egyesült Királyságban az SM progressziójának biztonságos megállításához az 1980-as évek eleje óta.

A hiperbár oxigénterápia egy természetes, nem invazív kezelés, amely oxigénben gazdag környezetet teremt a beteg testében azáltal, hogy jelentős mennyiségű oxigént old fel a vérben. Az oldott oxigén gyorsan eléri a cerebrospinális folyadékot, és az agyat és a gerincvelőt. Ez az oxigénben gazdag folyadék csökkenti az immunrendszer túlzott aktivitását, enyhíti a gyulladást és megakadályozza az idegkapcsolataink (mielinhüvely) védő burkolatának további pusztulását.

Az egészséges idegkapcsolatok megőrzésével és a sérült mielinhüvely javításával együtt a hiperbár oxigénterápia javítja az agy alkalmazkodóképességét (ezt a folyamatot neuroplaszticitásnak nevezik) azáltal, hogy újjáéleszti és felébreszti az agyban lévő alvó idegsejteket, és megkönnyíti az új  kapcsolatok felépítését a központi idegrendszerben. Ezenkívül a terápia aktiválja az idegi őssejteket, hogy tovább erősítse a sclerosis multiplex által gyengített kapcsolatokat.

Ezek a folyamatok együtt működnek a sclerosis multiplex lefolyásának kedvező megváltoztatása érdekében, és jelentős tüneti enyhülést biztosítanak. Következetes expozíció hiperbár oxigénterápia a gyalogos mozgás és az egyensúly javítása, a szilárdság és a koordináció növelése, az elvesztett érzést, és visszanyerje a húgyhólyag szabályozás.

Az agyat érintő egyéb betegségekhez hasonlóan a kilátások akkor a legjobbak, ha a hiperbár oxigénterápiát korán kezdik meg. Ennek ellenére a kezelés alatt álló, hosszú ideje fennálló sclerosis multiplexben szenvedők még mindig jelentősen és tartósan javíthatják az életminőséget.

Hagyja, hogy a hiperbár oxigénterápia biztonságosan megállítsa a betegség előrehaladását, megakadályozza a rosszabbodást, és optimalizálja egészségét és jólétét.

Hyperbár oxigén idegrendszeri problémák esetén:

• Csökkenti az izom spasticitását
• Megszünteti a zsibbadást (javítja a perifériás idegek regenerációját) és lehetővé teszi a jobb érzékenységet
• Növeli az energiaszintet és a testmozgási képességeket (elősegíti a fizikoterápia jobb eredményét)
• Csökkenti a fáradtságot és a remegést
• Javítja a mobilitást és a koordinációt
Hiperbár oxigén hólyag- és bélproblémákban:
• Csökkenti a hólyag spasticitását (izomfeszültséget), a vizelet sürgősségét és gyakoriságát
• Növeli a hólyag kapacitását, az izomerőt és javítja a hólyag kiürülését (koordináció az izom relaxációjában és összehúzódásában)
• Növeli a bélmozgást azáltal, hogy megerősíti és szabályozza a végbél záróelemet
• Megakadályozza a fertőzés előfordulását az immunrendszer általános erősítésével és a fertőzés elleni küzdelem képességének növelésével az antibiotikumok aktivitásának fokozása, a baktériumok közvetlen elpusztítása vagy a leukocita-elpusztító mechanizmus közvetett elősegítése révén

Tudjon meg többet a hiperbár oxigénterápiáról! www.kami-ker.hu