MRSA – húsevő baktérium

Hyperbár oxigénterápia és meticillin-rezisztens Staphylococcus Aureus (MRSA)

A Staphylococcus aureus nagyon gyakori baktérium, amely az emberek bőrén és nyálkahártyáin található. A sztafilokokkusz fertőzések könnyen kezelhetők, de néhány mikrobák ellenállnak az antibiotikumokkal szemben. Az MRSA-fertőzéseket leggyakrabban a kórházakban, egészségügyi intézményekben és ápolási otthonokban kapják meg az emberek. Az MRSA olyan állapotokban található, mint például osteomyelitis, nekrotizáló lágyszöveti fertőzések, tüdőgyulladás, szeptikus ízületi gyulladás és endokarditisz. A gyenge immunrendszerrel rendelkezőknél nagyobb a veszélye az MRSA megszerzése. Kezelés nélkül életveszélyes széles körű fertőzést okozhat a véráramban.

Az MRSA fertőzésre a hiperbár oxigén természetes antibiotikum, amely elősegíti a baktériumok pusztulását és gátolja a baktériumok növekedését. A hiperbár oxigén szinergetikusan működik az antimikrobiális szerekkel, például fluorokinolonokkal, aminoglikozidokkal és amfotericin B-vel, és ezeket az antimikrobiális szereket mélyen a szövetekbe juttatja, ezáltal növelve azok hatékonyságát és csökkentve mellékhatásaikat. A hiperbár oxigénterápia csökkenti a gyulladást és elősegíti a gyógyulást.
Rezisztens fertőzések, azaz a Meticillin-rezisztens Staphylococcus aureus esetében a hiperbár oxigén növeli a neutrofilek számát. Az MRSA rezisztens a legtöbb antibiotikummal szemben, a hiperbár oxigénterápia hatékony kiegészítő gyógymód, amelyben ezek a mikroorganizmusok nem képesek rezisztenciára.

A HBO előnyei fertőzésekben:
• A hiperbár oxigén oxigénezi az összes szövetet, és bakteriosztatikus, antivirális és fungicid tulajdonságokkal rendelkezik
• A hiperbár oxigén növeli a fehérvérsejtek oxidatív elpusztító képességét és javítja a mikroorganizmusok fagocitózisát, ami erősíti az immunrendszert
• A hiperbár oxigén jól működik az antibiotikumokkal, növelve azok hatékonyságát és csökkentve mellékhatásaikat
• A hiperbár oxigén a tejsav és más gyulladásgátló vegyületek közömbösítésével csökkenti a gyulladást
• A hiperbár oxigénterápia helyreállítja a mikrocirkulációt, ezáltal lehetővé téve a test számára, hogy leküzdje a jövőbeni fertőzéseket.

Tudjon meg többet a hiperbár oxigénterápiáról! www.kami-ker.hu