Az agy egészsége

A memóriazavar nem része az öregedésnek! Az agy nagyon érzékeny szerv, működésében károkat okoznak szabadgyökök, szennyező anyagok, növényvédő szerek, alkohol, dohány, nehézfémek, mesterséges adalékok, aromák, gyógyszerek, kábítószerek. A hormontermelés, ösztrogén ingadozás, és a kortizol befolyásolja a kognitív funkciókat, agyi aktivitást a prefrontális kéregben, csökken a figyelem és koncentrációs képesség.

A kóros feledékenység a lassú elbutulás, demencia, Alzheimer-kór megelőzhető. Hiperbár oxigénterápiában személyes tanácsadást kérnek ügyfeleink, akik állandóan keresik a kulcsot, nem emlékeznek hol parkol az autó, fontos dolgokat nem vásárolnak meg a boltból, elfelejtik ismerősök nevét, vagy úgy érzik nehéz megjegyezni azok nevét akikkel találkoznak, nem emlékeznek a napokban olvasott újság vagy könyv tartalmára, képtelenek a tanulásra, figyelmetlenek, ügyetlenek, emlékezetkiesés is előfordul.

A vér táplál minden sejtet a testben, így a memóriazavar egyik elsődleges oka elégtelen keringés az agyban. A sejtek és neurotranszmitterek nem kapnak elegendő mennyiségű oxigént valamint létfontosságú tápanyagot.

A mentális képességek javításában a kifinomult alternatív terápiák, antioxidáns étrend, vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, esszenciális zsírsavak, elegendő folyadék bevitel, megfelelő mozgás, a minőségi alvás segítenek.

Hiperbár oxigénterápiáról több információ www.kami-ker.hu  hbomedical.hu