gangréna cukorbetegség

Kezeletlen cukorbetegség szövődménye

Ezzel a bejegyzéssel szeretném felhívni a figyelmet a cukorbetegség korai felismerésének és gondozásának fontosságára. Ma több ezer ember élhet cukorbetegséggel úgy, hogy nem tud róla. Pedig vérvétellel kimutatható, illetve erre a célra alkalmas készülékkel egyszerűen és fájdalommentesen ellenőrizhető a vércukorszint.

E  tanulságos eset bemutatásával az a célom, hogy hasonló helyzetbe soha ne kerüljön, ha mégis megtörténne, ne kövessen el súlyos hibákat. A családok, barátok jobban figyeljenek oda egymásra, legyenek következetesek, informáltak, kérjenek tanácsot, segítséget, cselekedjenek felelősséggel, hiszen végtagokat és értékes életeket lehetne megmenteni!

Beatrixnél 50 évesen 2. típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak. Ezt követően életmódján nem változtatott, a diétát nem tartotta, gyógyszereit elhanyagolta, egészségügyi ellátását és inzulint elutasította. Közben vércukorszintje tartósan 28 és 32 értékre emelkedett, és nem gondolta, talán nem is tudta, hogy ennek később mennyire súlyos következményei lesznek. Az eltelt néhány év alatt a főbb szervek, az idegrendszer és érrendszer sejtjei nagy mértékben károsodtak.

Beatrix lábujj elszíneződéssel hiperbár kezelésre jelentkezett Oxigén Egészségközpontunkba. Érkezését követően már láttam, hogy az előzetes információktól eltérően az eset súlyosabb. Ha az ideális vércukorszint beállítása megtörténik, a szükséges vizsgálatokat és beavatkozásokat elvégzik, a jobb láb még menthető. Azonban a bal láb középső lábujja erősen gangrénás és a környező lábujjaknál is jól látható a szövetelhalás jelei. Akadt olyan „szakember” aki ezt az állapotot biorezonanciázta, majd olyan is aki nyirokmasszázst végzett, volt aki csodabogyókat és csodaszereket adott el a betegnek, ez utóbbival még 15 percenként permetezte lábujjait.

Hasonló helyzetben felesleges a kísérletezés, a folyamat megállításához kórházi körülmények között sebészeti ellátásra van szükség. Kiegészítő gyógymódként alkalmazható hiperbár oxigénkezelés, hiszen a vérben oldódik az oxigén és kering az egész testben. Az oxigénben gazdag vér serkenti a szervezet helyreállító képességét, elősegítve a gyógyulást. Azonban ilyen állapotban elengedhetetlen a szakorvossal történő feltétel nélküli együttműködés.

Hiperbár oxigénterápia nem alkalmazható mindenkinél, vannak feltételek, melyek a beteg érdekeit szolgálják. A körülményeket gondosan figyelembe véve akkor indítjuk el a kezelést, ha életet menthetünk, az állapot jelentős javulása, a betegség kedvező befolyásolása várható.

Megosztás: Facebooktwittergoogle_plus         Követés: Facebookgoogle_plusyoutube