Skip to main content

A hosszú élet titka. Nyilvánvaló, hogy a genetika sokat számít a várható életkorban, de szerencsére más tényezők is meghatározhatják a maximális életkort. Két évtized alatt megfigyeltem, hogy azok az emberek, akik a megelőző programot velem együtt végezték, és 45 éves életkorig sikerült megőrizni egészségüket, nem voltak operálva, nem fogyasztottak gyógyszereket, ma is betegségek nélkül élnek.

Minden egészséges és boldog ember szeretne sokáig élni, noha a véletlenekre és balesetekre nem lehet felkészülni. Bizonyára közvetlen összefüggés van az öregedés folyamata és az életkor előrehaladásával kapcsolatos betegségek között. Az életfeltételek és a körülmények változása meghatározza, hogy az öregedés felgyorsul vagy lelassul. Azonban ha a szervezet összes paramétereit optimalizálja késleltetheti az öregedést. Nem vitás, hogy a helyes életmóddal a betegségek kiküszöbölését és hosszú életet érhet el.

Összefoglaló:

Készítettem egy tömör összefoglalót amit most átadok minden napos gyakorlásra!
A legfontosabb, hogy legyen célja és elfoglaltsága. Maradjon mentálisan aktív. A pozitív beállítódás, pozitív gondolatok és érzések pozitív energiákat adnak. Szeressen, őszintén mondja szüleinek, testvérének, párjának, gyermekének, hogy „szeretlek”. Biztosítson magának kiegyensúlyozott, boldog magánéletet. Törődjön másokkal is, legyen önzetlen, lehetőségeihez mérten támogassa a rászorulókat. Kerülje az alkoholt a cigarettát. Aludjon sokat. Saját maga főzzön, minden nap. Mindig friss és változatos ételt fogyasszon. Kerülje a tartósítószert. Tápláléka helyes összetétele és minősége legyen optimális. Rendszeresen lúgosítson, méregtelenítsen. Ne étrend-kiegészítőkön éljen! Igyon elegendő mennyiségben tisztított vizet és gyógyteákat. Egyen minden nap tojást, halat, csirkét, zöldséget. Ne veszekedjen, éljen békében, nyugalomban, nevessen sokat. Életvitele legyen stressz mentes és boldog. Mozogjon gyakran, intenzíven és elegendő időtartamig. Tanuljon meg újra lélegezni. Tartsa immunrendszerét a legjobb formában.

Tisztelje önmagát! Bánjon jól a szervezetével! Betegség esetén ne interneten keressen gyógymódot és lehetőleg ne megbízhatatlan információk alapján gyógyítgassa magát, és szeretteit. Tanácsot vagy kezelést kizárólag egészségügyi szakdolgozótól vegyen igénybe, hiszen az élet a tét!

Tudományos oldalról megközelítve azt is érdemes megjegyezni, hogy a hosszú életet a csontvelőben termelődő őssejtek funkciója meghatározza. Az őssejtek biztosítják az immunrendszer működtetését, a DNS javítását, az új sejtek termelődését a különböző szövetekben. Ha az őssejtek elfogynak a szervek megújulása leáll. A csecsemőmirigy a nyirokrendszer része, általa termelődnek a T-sejtek, melyeknek döntő szerepük van az immunrendszer optimális működésében. T-sejtek működése az életkorral, bizonyos fertőzésekkel, betegségekkel fokozatosan csökken, egy kemoterápia szinte teljesen megsemmisítheti. Hiperbár oxigénterápia segít megőrizni fiatalságát, illetve az öregedési folyamatokat lassítva támogatja az őssejtek funkcióját, így ellenállóbbá válik a csecsemőmirigy.

Ha segítségre van szüksége tájékozódjon szolgáltatásainkról.

Z K

Zombori Katalin ETI-ENKK szakmai vizsgával rendelkező természetgyógyász, fülakupunktúrás addiktológus, az 1,3 mATM hiperbár oxigénterápia magyarországi úttörője. Szakértelmével, gondoskodó hozzáállásával az egészségügyi állapotok legszélesebb körében nyújt segítséget. Az alternatív gyógyászat képviselőjeként fontos számára a táplálkozásterápia a mozgásterápia és a légzésterápia.