Hiperbár oxigénterápia a fekete penészfertőzésekben

A fekete penész gombás fertőzés, amely mikotoxikózist okozhat. A Stachybotrys chartarum egy penészfaj, amely rendkívül mérgező az emberekre. Ezt gyakran fekete mérgező penésznek vagy fekete penésznek hívják.

A fekete toxikus penész fő tünetei a mentális-, légzés-, látászavar, belső szervek fájdalma. Mivel a fekete mérgező penész károsítja az immunrendszert, a tünetek széles skálájához vezethet. A tünetek súlyossága a környezetben lévő mikotoxinok mennyiségétől és az expozíció hosszától függ.

A gyengébb immunrendszerrel és autoimmun problémákkal küzdő embereket jobban érinti a fekete toxikus penész. Hasonlóképpen a csecsemők, a gyermekek, az idősek és a krónikus betegségben szenvedők általában súlyosabb tünetekkel rendelkeznek.

Mint természetes antibiotikum, a nyomás alatt lévő oxigén csökkenti és akár kiküszöböli a gombás, baktérium- és vírusaktivitást, miközben egyidejűleg erősíti a testet és a szervezet immunrendszerét.

A hiperbár oxigén elsődleges terápiaként csökkenti a fekete penész neurotoxikus hatását és fokozza az immunrendszer válaszát. Az oxigénhatás a jobb mikrocirkulációra és a toxineliminációra antibiotikumokkal és gombaellenes gyógyszerekkel kombinálva növeli az antimikrobiális szerek behatolását a fertőzött szövetekbe, miközben csökkenti az antibiotikumok negatív mellékhatásait.

Tudjon meg többet a hiperbár oxigénterápiáról! www.kami-ker.hu