Skip to main content

Gyulladás, mint minden betegség gyökere

A szervezetben folyamatosan háború zajlik! A gyulladás létfontosságú folyamata a gyógyulásnak, – normális és egészséges immunválasz a sérülésre vagy a baktériumok támadására. A szervezet ilyenkor több táplálékot irányít és több immunrendszer aktivitását jelez az érintett területen, mellyel véd a fertőzéstől és aktiválja az gyógyító képességet. Látható-érezhető jele a terület helyi hőemelkedése, bőrpír, duzzanat, érzékenység és fájdalom.

De a gyulladás nem mindig hasznos. Amikor a gyulladás nem szűnik meg, vagy nem szolgál semmilyen célt, károsítja a szervezetet. Ha a gyulladás elhagyja a kiinduló helyét, ideiglenes határokat hoz létre, és folyamatosan fenntartja a szervezetben hónapokon, éveken át rendkívül nagy pusztító potenciállal bír. Az alacsony szintű krónikus gyulladás szinte észrevehetetlen ezért az emberek nem tulajdonítanak neki jelentőséget, de ugyanolyan rombolást végez a szervezetben mint  a magas szintű gyulladás.  A gyulladás függetlenül attól, hogy milyen szintű, a testben hol fordul elő, ismétlődő vagy állandó reakció, az összes súlyos betegség előidézője. Miután a sejt  elveszíti funkcióját, képességét, bekövetkezik a sejt halála.

Az immunrendszer tévesen megcélozza a szervezet saját szöveteit és előidézi az autoimmun betegségek, 1. típusú diabétesz, reumatoid artritisz, lupus kialakulását. A helytelen immunválasz hozzájárul a szénanátha, magas vérnyomás,  szív-és érrendszeri betegségek, szívhalál, cukorbetegség, rák, csontritkulás, neurodegeneratív állapotok, lelki betegségek,  depresszió, pikkelysömör, Alzheimer-kór, sclerosis multiplex, Parkinson-betegség és felgyorsult öregedés kialakulásához.

Mit lehet tenni?

Megmutatom mit lehet tenni, hogy elkerülje a krónikus gyulladást vagy megakadályozza az általa okozott károk kialakulását. A legfontosabb a megfelelő táplálkozás és az elegendő oxigén mennyisége. Egészséges életmód szokások, rendszeres testmozgás, dohányzás mellőzése, ideális testsúly megtartása, stressz csökkentése.

Szigorú szabályok alapján kidolgozott étrendterápia mellett, optimalizálja szervezete megküzdő képességét, szuperoxid dizmutaz, glutation, vitaminok, ásványi anyagok szintjét.

Segítségünkkel megszüntetheti gyulladásos eredetű a problémáját. Vegye fel velünk a kapcsolatot, foglaljon időpontot személyes konzultációra, vagy vegye igénybe díjtalan e-konzultációnkat! Hiperbár rendszereinket akár azonnal telepítjük otthonába, vagy irodájába, munkahelyére.

Tudjon meg többet a hiperbár oxigénterápiáról!

Z K

Zombori Katalin ETI-ENKK szakmai vizsgával rendelkező természetgyógyász, fülakupunktúrás addiktológus, az 1,3 mATM hiperbár oxigénterápia magyarországi úttörője. Szakértelmével, gondoskodó hozzáállásával az egészségügyi állapotok legszélesebb körében nyújt segítséget. Az alternatív gyógyászat képviselőjeként fontos számára a táplálkozásterápia a mozgásterápia és a légzésterápia.