Fülzúgás kezelése túlnyomásos oxigénterápiával

Mindenkivel előfordulhatott, hogy alacsony vérnyomás vagy alacsony vércukorszint miatt néhány percig tartó fülzúgás, fülcsengés lépett fel, ami spontán elmúlt. A tartós fülzúgást vagy bármilyen zajt a fülben soha nem szabad alábecsülni, a tinnitust gyakran kíséri halláskárosodás, hallásvesztés.

Akusztikus trauma után ha a spontán regenerálódás az első 48 órában megtörténik nincs szükség semmilyen kezelésre. Ha a fülzúgás önmagától nem múlik el a harmadik napon azonnal meg kell kezdeni a hiperbát oxigénterápiát!

Az akut fülzúgás 3 hónapon belül kezelhető sikeresen hiperbár oxigénterápiával.  Hirtelen halláscsökkenés esetén 2 héten belül meg kell kezdeni a terápiát. A vérkeringés fokozódása, az oldott oxigén magas szintje jelentős mértékben biztosítja a belső fül és a szenzoros idegsejtek regenerációját.

Kevésbé sikeres a hiperbár oxigénterápia amikor a konzervatív kezelések eredménytelenek, majd krónikussá válik a fülzúgás és 3 hónap elteltével kezdjük meg a hiperbár kezelést. Általunk elsődlegesen javasolt jó megoldás, ha az infúzió, gyógyszerek és hiperbár oxigénterápia egyszerre valósulhatna meg.

A jól megtervezett hiperbár oxigénterápia 20 éve fennálló fülzúgásnál is bizonyos mértékű változást eredményezett. Az alapterápia során kliensünknél csökkent a zajszint, több szólamból mindössze egy maradt. Hallása kiélesedett, olyan hangokra is felfigyelt amiket idáig nem észlelt, aminek következtében jelentős javulás történt a beszédértésben.

Fülzúgás esetén a szövődmények elkerülése elsődleges cél. Hiperbár oxigénterápiával, fizikai érterápiával, akupunktúrával a kiváltó okot kezeljük. Fontos ügyelni az ideális életmód, alvás, táplálkozás, pH egyensúly megtartására, makro-és mikroelemek pótlására, a lelki egészségre.

Ne várjon arra, hogy tünetei önmaguktól elmúlnak. Javítson életminőségén, hiperbár kezelésre foglaljon időpontot most!

Megosztás: Facebooktwittergoogle_plus         Követés: Facebookgoogle_plusyoutube