Fülzúgás – hiperbár oxigénterápia

A fülzúgást, fülcsengést, tinnitust gyakran kíséri halláskárosodás, hallásvesztés. Hiperbár oxigénterápiával elsődleges cél a szövődmények elkerülése, a hallósejtek regenerálódása. 

Akusztikus trauma után ha a spontán regenerálódás az első 48 órában megtörténik nincs szükség semmilyen kezelésre. Ha a fülzúgás önmagától nem múlik el a harmadik napon azonnal meg kell kezdeni a hiperbát oxigénterápiát!

Az akut fülzúgás 3 hónapon belül kezelhető sikeresen hiperbár oxigénterápiával.  Hirtelen halláscsökkenés esetén 2 héten belül meg kell kezdeni a terápiát. A vérkeringés fokozódása, az oldott oxigén magas szintje jelentős mértékben biztosítja a belső fül és a szenzoros idegsejtek regenerációját.

A jól megtervezett hiperbár oxigénterápia 20 éve fennálló fülzúgásnál is bizonyos mértékű változást eredményezett. Csökkent a zajszint, több szólamból mindössze egy maradt. Hallása kiélesedett, olyan hangokra is felfigyelt amiket idáig nem észlelt, aminek következtében jelentős javulás történt a beszédértésben.

Az alábbi eljárások vezettek eredményre:
Hiperbár oxigénterápia, fizikai érterápia, akupunktúra, aktív életmód, antioxidáns táplálkozás, jó alvás, pH egyensúly, makro-és mikroelemek pótlása, lelki egészség.

Megosztás: Facebooktwittergoogle_plus         Követés: Facebookgoogle_plusyoutube