Crohn-betegség és fekélyes vastagbélgyulladás

A Crohn-betegség és a fekélyes vastagbélgyulladás mind gyulladásos bélbetegségek (IBD), jól reagálnak a hiperbár oxigénterápiára (HBOT), amelynek gyulladásgátló, bakteriosztatikus és fájdalmat csökkentő hatása van.

A fertőzés és a normál nyálkahártya bélflóra elleni immuntámadás a gyomor-bélrendszer bármely részét érintheti. A bélhámsejtek hiányosságai regionális gyulladásokhoz, végül pedig sebek, fekélyek kialakulásához vezetnek, a perforáció kockázatával a bőrön, hólyagon, hüvelyben és a bél más részeiben. A helyi fertőzésben a hiperbár oxigénterápia fontos szerepet játszik a baktériumok eliminációjában gyakorolt közvetlen hatásokban, valamint az antibiotikumok és az immunrendszer válaszának fokozásában. A hiperbár oxigénterápia elősegíti az oxigénellátást és a véráramlást az oxigénhiányos területeken, felgyorsítva a fistulák és sebzárás kialakulással. Az oxigén elősegíti a csontok mineralizációját és védő hatást gyakorol a csontokra, amelyeket a hosszú távú szteroidhasználat érint.

A hiperbár oxigénterápia fontos szerepet játszik az általános tünetek javításában, valamint a fájdalomcsökkentés és a gyulladáscsökkentő gyógyszerek iránti igény csökkentésében Crohn- és kolitiszben.

A hiperbár oxigénterápia előnyei Crohn-kór és fekélyes vastagbélgyulladás esetén
• Csökkenti a gyulladást és a fertőzést
• Csökkent a fájdalom és a fájdalomcsillapítás szükségességét
• Az oxigénképzés elősegíti a neovaszkularizációt és a kollagénszintézist, elősegítve a fistulák ürítését és a sebzárást
• Fokozott immunrendszeri válasz és a normál bélflóra jobb helyreállítása
• Javult csont anyagcseréje, mineralizációja és védő hatása a csontkárosodásoktól a szteroidok hosszan tartó bevétele miatt
• Az antibiotikumok, azaz a metronidazol, megerősített hatása és csökkent a nem kívánt mellékhatások

Tudjon meg többet a hiperbár oxigénterápiáról! www.kami-ker.hu