Alvási apnoe

Kezdőlap » Blog » Alvászavar » Alvási apnoe

Alvási apnoe

Az alvási apnoe a legsúlyosabb alvászavar, amelyben a légzés alvás közben ismételten megáll és elindul. Kétféle alvási apnoe létezik, obstruktív és központi. Az obstruktív a leggyakoribb, és akkor fordul elő, amikor a torok izmok ellazulnak, vagy amikor a nyelv hátra csúszik.  Ez esetben az agy érzékeli az oxigénhiányt és jelzi, hogy ébren van, így hangos horkolással vagy fulladással ismét lélegzetet vesz. A központi neurológiai jellegű, akkor fordul elő, amikor az agy nem küld megfelelő jeleket a légzést szabályozó izomzatnak.

Az obstruktív és központi tünetei átfedik egymást, és néha nehezítik a diagnózist. A leggyakoribb jelek közé tartozik a túlzott nappali álmosság, a hangos horkolás, a légzésszünetek epizódjai, a hirtelen ébredés, légszomj, a szájszárazság vagy az ébredéskori torokfájás, a reggeli fejfájás, az alvási nehézségek és a napközbeni figyelem problémák. A súlyossága miatt orvosi segítségre van szükség a szívproblémák és más szövődmények megelőzése érdekében.
A hiperbár oxigénterápia (HBOT) megszünteti hypoxiát, csökkentheti a szövődmények előfordulását vagy súlyosságát.

Hiperbár oxigénterápiáról több információ: www.kami-ker.hu  hbomedical.hu

Munkánk során számtalan esetben alkalmaztuk alvási apnoe edzésprogramunkat, ami a torok hátsó részén lévő laza izmok edzésére kidolgozott program. A száj, állkapocs, torok, nyelv, szájpadlás izmok megerősítéséve tartós eredmény érhető el.

A leghatékonyabb otthoni kezelési lehetőség!

Az edzésprogramban speciális torok izomerősítő gyakorlatokat tanítunk, melyek rendszeres alkalmazásával sokat tehet azért, hogy a horkolás és az alvási apnoe súlyosságát enyhítse, vagy végleg megszüntesse.

Obstruktív alvási apnoe esetén jelentkezzen elérhetőségeinken és tanulja meg a gyakorlatokat személyesen vagy online.
Alvási apnoe edzésprogramunkat ajánljuk ha a hagyományos kezelési lehetőségekkel nem elégedett, a segédeszközöket kényelmetlennek tartja, ha a műtét után további segítségre van szüksége.
Személyes vagy online tréning alvási apnoe edzésprogram díja 38 000 Ft. (számla, bruttó ár) Fizetés készpénz vagy banki utalás.
A tréninget Zombori Katalin a módszer kidolgozója tartja
További kéréseit várjuk elérhetőségeinken.