Győzzük le az autizmust!

Az autizmus számos formáját és súlyosságát már 60 évvel ezelőtt feljegyezték, azonban kialakulásának pontos okát a mai napig nem ismerik. Vannak elméletek miszerint a genetikai hajlam, a különböző biológiai kockázati tényezők, hormonális rendellenességek, egyéb szerves vagy biológiai összetevők, agyi területek nem megfelelő véráramlása, magas láz, születési trauma, agyi sérülés, fertőzés, vakcinákra, védőoltásokra adott reakciók vagy szülés előtti/utáni oxigénhiány. Más elméletek szerint méhen belüli vagy születés utáni ásványi anyag hiánya, mint kalcium, vas, cink, vagy zsír és fehérje hiányosságok okozhatják ezt a betegséget. Az autizmus idegrendszeri fejlődési rendellenesség, de mégsem egy pszichiátriai betegség. Egyértelműen biológiai betegség az autizmus, amely gyógyítására már itthon is történtek eredményes hiperbár kezelések. Ezt az eljárást a világ több országában eredményesen alkalmazzák az autizmus kezelésére.

A betegség rejtélyességét, megjelenésének sokféleségét tekintve az eredmények változatosak. Az eltelt évek tapasztalatai alapján az érintett családok és az egészségügyi szakemberek visszajelzései nagyon biztatóak. “Minden gyermek bizonyította az agresszív viselkedés csökkenését. Szülői észrevételek arról számoltak be, hogy jelentősen csökkent a düh vagy a hisztizés. A gyermek könnyebben kezdeményez kommunikációt és közvetlen szemkontaktust. A gyermekek iskolájukban kevesebb fegyelmezéssel magasabb eredményt jobb teljesítményt érhetnek el. Javul a megértése a szóbeli kéréseknek, az érvelési képességeik észrevehetően jobbak.”

A 17. században élő hiperbár oxigénterápia úttörői nem tudták volna megmagyarázni a terápia hatására bekövetkező fiziológiás változásokat az agyban. Ma azonban megértjük, hogy miért hatékony a hiperbár oxigénterápia. A modern és kifinomult képalkotó technológia CT / MRI / SPECT vizsgálatok igazolják az agyi rendellenességeket és lehetővé teszi számunkra, hogy az elért eredmények láthatóvá, követhetővé váljanak. Hiperbár oxigénterápia növeli az oxigén szöveti koncentrációját, ami növeli az agyi véráramlást. Hiperbár oxigénterápiával lehetővé válik olyan területeken is az anyagcsere visszaállítása, ami korábban teljesen ellátatlan hipoxiás területek voltak. A test anyagcseréje mellett visszaáll az agyszövetben az oxigén és a tápanyagok ellátása, és megszűnik a hipoxia. A többlet oxigén hatására új vérerek, új idegpályák, kapcsolódási pontok képződnek és az oxigén ösztönzi az életképes agysejteket a normális működésre.

Megosztás: Facebooktwittergoogle_plus         Követés: Facebookgoogle_plusyoutube